TERMENII GENERALI DE UTILIZARE A MAGAZINULUI ONLINE WWW.MESTIMO.RO

INTRODUCERE

Acest site, www.mestimo.ro este întretinut și administrat de OMNINOVA S.R.L., cu sediul în Mun. Constanța, DE158, Sola28, Parcela A157, Lot1,2,3, incinta Depozit “Aqua Center”, Jud. Constanța, având cod unic de înregistrare RO32554861, nr. de ordine în registrul comerțului J13/2581/2013 și este un serviciu e-commerce care permite utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor și/sau serviciilor afișate. Achiziția produselor se face prin intermediul comenzilor efectuate pe site sau prin telefon și implică plata contravalorii produselor.

Site-ul este găzduit de serverele unei companii terțe. Pentru eventualele erori apărute din cauza unor modificări, setări, upgrade-uri etc. făcute de această companie terța ne cerem scuze, dar întreaga responsabilitate ii revine gazdei.

Folosirea, vizitarea sau cumpărarea produselor www.mestimo.ro implică acceptarea acestor termeni și condiții. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor. OMNINOVA S.R.L. își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o alta notificare.

DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Întregul conținut al site-ului – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe și alte date – este proprietatea OMNINOVA S.R.L. și a furnizorilor săi și este apărat de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul în scris al OMNINOVA S.R.L. pentru oricare elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a deschide acțiune în justiție pentru recuperarea daunelor financiare, în paralel cu acțiunea în penal.

LEGĂTURI

OMNINOVA S.R.L. nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor care au link-uri pe acest site (legaturi de natură comerciala sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poarta în întregime proprietarii acestora.

LIMITĂRI ALE RESPONSABILITĂȚILOR

OMNINOVA S.R.L. nu își asuma responsabilitatea și nu poate fi facută vinovată pentru pagubele apărute prin folosirea în orice fel a produselor achiziționate prin intermediul acestui site. Site-ul administrat de OMNINOVA S.R.L. și materialele aferente sunt folosite “așa cum sunt” și “atât cât sunt disponibile” fără garanții de nici un fel.

ACCESUL LA SITE

Prezentul magazin se adreseaza persoanelor fizice și juridice care fac achiziții în interes /folos personal. Persoanele juridice, Întreprinderile Individuale sau Persoanele fizice autorizate ce doresc să achiziționeze produsele comercializate de OMNINOVA S.R.L. în scopul revânzării ne pot contacta pentru o propunere de colaborare și încheierea unui contract comercial.

OMNINOVA S.R.L. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu ii conferă dreptul de a descarca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor OMNINOVA S.R.L., fără acordul scris al acesteia.

OMNINOVA S.R.L. are dreptul de a-și selecta prin acceptare sau refuzare clienții înregistrați sau comenzile înregistrate dacă datele sau acțiunilor lor sunt îndoielnice sau dacă nu au o conduită de retur responsabilă.

CONFIDENȚIALITATE

OMNINOVA S.R.L. se angajează să respecte cu strictețe confidențialitatea datelor clienților și se angajează să nu transmită datele personale ale clienților către terți. Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numărul de telefon, domiciliul și adresa de email. În momentul în care doriți să cumparați online vi se vor solicita suplimentar: adresa de livrare, adresa de facturare și modalitatea de plată.

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SC OMNINOVA S.R.L. are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este procesarea comenzilor efectuate in magazinul online. Refuzul dvs. determină anularea inregistrarii comenzilor.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: DPD Romania.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la SC OMNINOVA S.R.L.. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.
Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

La cererea dvs. scrisă, datată și semnată, trimisă la adresa de e-mail contact@mestimo.ro, anual, OMNINOVA S.R.L., în mod gratuit, va confirma dacă utilizează datele furnizate de dvs. sau va înceta orice prelucrare a acestora. OMNINOVA S.R.L. va rectifica, actualiza, bloca, șterge sau transforma în date anonime pe toate acelea a caror folosire nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001, privind protecția persoanelor împotriva prelucrării datelor personale și libera lor circulație.

OMNINOVA S.R.L. nu incurajează SPAM-ul, nu comercializează, nu oferă și nici nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site. Pentru comentarii, întrebări sau reclamații referitoare la politica de confidentțalitate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: contact@mestimo.ro

COMENTARII, COMUNICĂRI ȘI ALTE DATE/INFORMAȚII

Persoanele care accesează/vizitează site-ul pot face comentarii și orice alte comunicări; pot sa trimită e-mailuri, să transmită sugestii, idei, întrebări sau alte informații, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu incalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, email-uri în masă sau orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare. OMNINOVA S.R.L. are dreptul (dar nu și obligația) de a șterge orice astfel de conținuturi identificate pe site. OMNINOVA S.R.L. nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicări. În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul conferă OMNINOVA S.R.L. și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloc. Se garantează, de asemenea, OMNINOVA S.R.L. și afiliaților/asociaților săi sau celor carora le retransmite dreptul de licență dreptul de a utiliza numele pe care îl asociați cu un astfel de conținut. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care il afisează sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incât prin folosirea acestui conținut să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. OMNINOVA S.R.L. nu își asuma nici o responsabilitate pentru conținutul mesajelor/comunicărilor afișate/transmise de un utilizator prin intermediul site-ului nostru.

PARTENERI

OMNINOVA S.R.L. are contracte de revânzare cu producători sau reprezentanți ai produselor prezente în magazinele noastre. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea mărcii și despre orice alte nelamuriri despre o anume marcă sau un anume produs, clientul se poate adresa reprezentantului mărcii respective sau importatorului din Romania.

RETURNĂRI ȘI GARANȚII

Consumatorii pot anunța decizia lor de retragere din contract în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea produselor, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, anunțând acest retur în prealabil, fie telefonic la nr. 0720527463, fie prin email la contact@mestimo.ro, sau prin formularul de retur din pagina “Politica de returnare“, menționând datele personale și codul produselor pe care doresc să le returneze. După completarea formularului, este afișat automat un ghid de returnare a produselor, în conformitate cu legislația în vigoare.

Returnarea produselor se va face prin DPD și costurile aferente vor fi suportate de către client, cu excepția schimbului de produse, prima dată fiind gratuit. După recepționarea coletului supus returului și constatarea îndeplinirii condițiilor de returnare, OMNINOVA S.R.L. va înapoia contravaloarea returului în cel mult 7 zile de la data recepționării produselor care au facut obiectul vânzării. Rambursarea banilor se va face în contul clientului prin transfer bancar. În cazul solicitări altor produse acestea vor fi trimise funcție de stocuri sau data intrării lor în stoc.

Puteți opta pentru returnarea contravalorii produselor sau achiziționarea altor produse din magazinul nostru.

Produsul trebuie returnat în ambalajul original, cu sigiliul intact, fără urme de purtare, fără pete, zgârieturi sau alte elemente de uzură, astfel încât să avem posibilitatea să revindem produsul ca nou. Orice retur care nu respectă condițiile de mai sus va fi refuzat.

Garanția bijuteriilor M’estimo este de 2ani, iar garanția comercială este de 30 de zile. Broșura conține informații utile privind îngrijirea bijuteriilor, astfel încât acestea să nu sufere nici o deteriorare. Dacă nu ați respectat instrucțiunile de întreținere, drepturile la garanție se pierd. Pentru a face dovada achiziționării articolelor, este necesar să pastrați bonul fiscal sau factura de achiziție. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu legislația în vigoare. Garanția acordată nu afectează drepturile conferite prin legea consumatorului și este în conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protecția Consumatorilor, cu modificările ulterioare, și legea nr 449/2003.

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Conținutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) sunt proprietate a OMNINOVA S.R.L. și a partenerilor săi și a fost alcatuit în strânsă colaborare cu furnizorii produselor prezentate. Din acest motiv, OMNINOVA S.R.L. nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul nostru, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziția noastră de catre furnizorii fiecarei mărci. De asemenea imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de prezentare, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc. ). Vă rugăm să țineți cont că majoritatea fotografiilor de produs sunt filmate în condiții ideale de lumină și prelucrate computerizat pentru un plus de calitate a imaginii, de asemenea modelele folosite au dimensiuni ideale și pot fi filmate în produse executate special pentru dimensiunile persoanei respective. OMNINOVA S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea în stocuri a tuturor produselor afișate. Din acest motiv, OMNINOVA S.R.L. își asumă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care respectivul produs dispare din oferta curenta a furnizorului.

Pentru produsele ce au termen de livrare afișat, înseamna că sunt aduse în baza comenzilor înregistrate la termenul respectiv. Data are caracter informativ și poate să difere funcție de transport și de formalitățile vamale.

OMNINOVA S.R.L. nu răspunde de eventualele defecțiuni ale produselor cumpărate în cadrul magazinului virtual. Orice reclamație va fi adusă la cunoștință OMNINOVA S.R.L. în maximum 14 zile de la recepționarea produselor, urmând ca aceasta sa fie transmisă furnizorului produselor respective, spre soluționare. În cazul în care produsele nu se pot livra sau suferă defecțiuni pe timpul livrării, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor încasate deja de OMNINOVA S.R.L., dar nu și alte despăgubiri. Fiind de acord cu acest document, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

OMNINOVA S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica oricând, orice modificări asupra prețurilor și/sau datelor tehnice afișate pe site-ul www.mestimo.ro fără o înștiințare prealabilă.

GREȘELI DE TIPĂRIRE

OMNINOVA S.R.L. și furnizorii săi nu iși asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare în ceea ce privește prețuri, caracteristici, imagini etc. în eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, compania noastra își aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută.

PRETUL PRODUSELOR ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ

Prețul produselor afișate pe site este final și include TVA, taxe vamale, transport extern, impozite și taxe aferente produsului comercializat. OMNINOVA S.R.L. poate acorda în anumite situații discounturi sau poate opera reduceri ale prețului produsului fără vreo obligație sau fără anunț prealabil.

Important! Reducerile operate de Black Friday sau alte campanii promoționale cu discount mai mare de 20% sunt maximale și nu se cumulează cu alte reduceri (de genul 10% discount pentru prima comandă sau pentru abonarea la newsletter).

Bijuteriile M’estimo au preț fix per bucată, în funcție de model, nu se comercialilează la gramaj.

În cazul unor produse existente pe www.mestimo.ro cu preț 0lei se considera o eroare de operare și preț nejustificat de mic, astfel încât ne rezervăm dreptul de a nu onora comenzi de produse cu preț 0lei (cu scuzele de rigoare pentru confuzia creată clienților).

Prețul final plătit de client este format din prețul produsului și cheltuielile de expediție. Plata se poate face ramburs la curier, prin card bancar sau prin transfer bancar în contul nr. RO49BTRLRONCRT0237169401 deschis la Banca Transilvania Sucursala Constanța, titular cont S.C. OMNINOVA S.R.L.

OMNINOVA S.R.L. nu percepe nici o taxă suplimentară clientului la cumpărarea produsului. Pentru orice taxă percepută suplimentar de terțe părți, vă rugăm să vă adresați imediat la contact@mestimo.ro .

CONDIȚII LEGALE

Acest magazin online functionează conform prevederilor legale ale Statului Român, în special Legea nr.365/2002 privind comerțul electronic și Ordonanța 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

DISPUTE ȘI CONFLICTE

Orice conflict apărut între OMNINOVA S.R.L. și clienți se încearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin înțelegere între cele două părți în termen de 30zile lucrătoare de la data înregistrării reclamației la adresa de e-mail contact@mestimo.ro . În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de compentența instanțelor românești de pe raza Mun. Constanța.

Puteți reclama orice problemă întâmpinată direct administratorului la e-mail contact@mestimo.ro .

DISPOZIȚII FINALE

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpararea și lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.